Untitled Document
 
 
 
  2025 Jul 05

----

09/01/1447

----

14 تير 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم ميفرمايد: "لا يحل لمسلم أن يهجر أخاه فوق ثلاث، يلتقيان يصد هذا ويصد هذا، وخيرهما الذي يبدأ بالسلام ". (ابوداوود 4911)
يعنى: "براى يك مسلمان حلال نيست كه با برادر دينى اش بيشتر از 3 روز قهر كند، و هنگاميكه با هم ديدار ميكنند هم اين و هم او از هم دورى ميكند، و بهترين آنها كسى است كه شروع به سلام كند (و آشتى را براه اندازد)."

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > حکم روزه زنی که برای افتادن در حیض نیاز به مصرف دارو دارد

شماره مقاله : 10717              تعداد مشاهده : 384             تاریخ افزودن مقاله : 24/5/1390

من دختری هستم که به خاطر نوعی بیماری جز از طریق مصرف دارو قاعده نمی شوم، و لازم است که هر ماه این دارو را مصرف کنم، آیا در ماه رمضان جایز است که از این دارو مصرف کنم باتوجه به اینکه نماز و روزه برای زن حائضه جایز نیست و من با اختیار خود این دارو را مصرف می کنم تا در حیض بیفتم؟

الحمدلله،
حکم این مسئله دو حالت دارد:
اول: اگر زنی برای افتادن در حیض نیاز به مصرف دارویی دارد، به این دلیل که جز با مصرف آن دارو اصلاً خون حیض از وی جاری نمی شود – همانگونه که در سوال آمده – و یا آنکه بصورت طبیعی و منظم در حیض نمی افتد، در این حالت ایرادی ندارد که از آن دارو استفاده نماید تا خون حیض جاری گردد. و بعد از افتادن در حیض بایستی تا هنگام پاک شدن از انجام نماز و روزه خودداری کند، در عوض پس از ظاهر شدن نشانه ی پاکی غسل کرده، و سر فرصت روزه هایش را قضا نماید ولی احتیاجی به قضای نماز نیست.
اما نووی رحمه الله می گوید: «هرگاه زن جهت افتادن در حیض دوایی را مصرف کند و در حیض افتاد، قضای نماز بر وی لازم نیست، و همینطور اگر جهت انداختن جنین دارویی را مصرف کند، و (بخاطر مصرف آن) جنین را بیندازد و در نفاس افتد، قضای نمازهای دوران نفاس بر وی لازم نیست». " المجموع " ( 3 / 10 ) .
دوم: اگر زنی به قصد خوردن روزه هایش یا فرار از روزه گرفتن دارویی را مصرف کند تا در حیض بیفتد، این عمل او حرام و گناه است.
امام مرداوی رحمه الله می گوید: «استفاده از دواء جهت افتادن در حیض جایزاست، و شیخ تقی الدین (یعنی ابن تیمیه) آنرا ذکر کرده است، البته بجز در ایام نزدیک رمضان که به قصد خوردن (روزه) مصرف می شود. ومن می گویم: کسی با این حکم مخالف نیست».‏ "الإنصاف" (1/273).

والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

روزى عمر رضي الله عنه مردى را ديد كه در مسجد نشسته و ذكر ميكند، به مردم گفت كه خرج او و رزق و روزيش از كجاست؟ آنها گفتند كه نزد ما ميآيد و گدايى ميكند و ما او را كمك ميكنيم، سپس عمر رضي الله عنه آن مرد را از مسجد بيرون كرد و به او گفت برو كار كن. (به نقل از سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت به زبان فارسی)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1337
دیروز : 19349
بازدید کل: 11314934

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010