Untitled Document
 
 
 
  2026 Mar 01

----

12/09/1447

----

10 اسفند 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

از ابوذر رضی الله عنه روایت شده که گفت: پیامبر صادق و مصدوق برای ما سخن گفت درباره آنچه از پروردگارش نقل می‌کرد که فرموده است: «الْحَسَنَةُ بِعَشْرِ أَمْثالِها أَو أَزْيدُ ، وَالسَّيِّئَةُ وَاحِدَةٌ أَوْ أَغْفِرُها، وَلَوْ لَقِيتَني بِقرابِ الأَرْضِ خَطايا ما لَمْ تُشْرِكْ بي لقيتُكَ بِقرابِها مَغْفِرَةً».
 «(پاداش) کار نیک ده برابر یا بیشتر است (جزای) کار بد یکی است و یا ممکن است آن را ببخشم، (ای بنده من) اگر با من ملاقات كنى در حالی که به اندازه زمین گناه کرده‌ای به شرطی که به من شرک نورزیده باشی من باندازة خطاهای تو مغفرت به تو می‌دهم».

 مستدرک حاکم 4/269 حدیث (7605)، ومسند امام أحمد احادیث (21353)، (21406)، (21544). حاکم گفته است این حدیث صحیح الاسناد است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>روزه > آیا نیش مار یا عقرب روزه را باطل می کند؟

شماره مقاله : 10740              تعداد مشاهده : 307             تاریخ افزودن مقاله : 25/5/1390

آیا نیش مار یا عقرب روزه را باطل می کند؟

الحمدلله،
سراغ نداریم که کسی از اهل علم فرموده باشد که نیش مار یا عقرب جزو نواقض روزه است، و مار و عقرب سم را در بدن فرد نیش خورده تزریق می کنند، درحالیکه شخص صدمه دیده از نیش خوردن آنها پرهیز می کند و معمولا نیش زدگی عمدی نیست بلکه امری ناخواسته است، و درحالیکه تمامی مواردی که موجب باطل شدن روزه می شوند زمانی موثر هستند که روزه دار مختار باشد (و با اختیار خود آن موارد نقض روزه را انجام دهد) اما نیش خوردن از مار و عقرب با اختیار انسان روی نمی دهد.
اما به هرحال اگر کسی بدون اختیار نیش خورد، روزه اش باطل نمی شود، مانند کسی که مگسی وارد دهانش می شود و او بی اختیار آنرا می بلعد! که با این روزه اش باطل نمی شود.
و خلافی بین علمای معاصر دیده نشده از اینکه تزریق آمپول پوستی و عضلی موجب باطل شدن روزه نمی شود، و اصل بر اینست که: روزه صحیح است مگر آنکه دلیلی برای باطل شدن آن وجود داشته باشد، و این تزریق نه در حکم خوردن است و نه نوشیدن، و نه در معنای آنهاست، پس اگر تزریق آمپول موجب باطل شدن روزه نیست، لذا نیش عقرب و مار نیز به طریق اولی موجب باطل شدن روزه نخواهد بود.

والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت الاسلام سوال و جواب
IslamQA.Com





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال عمرو بن قيس رحمه الله: «إياكم والبطنة فإنها تقسي القلب». عمرو بن قیس رحمه الله فرمود: «مراقب باشید و از شکم چرانی و پرخوری بپرهیزید، چرا که موجب قساوت قلب می شود». "جامع العلوم والحكم " (ص : 443).‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 7553
دیروز : 12848
بازدید کل: 16015675

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010