Untitled Document
 
 
 
  2025 May 02

----

04/11/1446

----

12 ارديبهشت 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: "رحم الله عبدا سمحاً إذا باع ، سمحاً إذا اشترى ، سمحاً إذا قضى ، سمحا إذا اقتضى" (روايت بخاري)
«خداوند رحمت كند كسى كه آسانگير باشد هنگامی که خريد و فروش كند و هنگامى كه قرض كند و هنگامى كه قرض را طلب كند».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>مسائل تاریخ اسلام>مسلمانان و فتح رم

شماره مقاله : 1492              تعداد مشاهده : 342             تاریخ افزودن مقاله : 30/1/1389

مسلمانان و فتح رم

در تاريخ فتوحات دريايي مسلمانان فتحي شگفت انگيزتر و خوشايندتر از حمله مسلمانان به شهر باستاني رم وجود ندارد. مسلمانان دو مرتبه به شهر امپراطوران روم حمله كردند و متاسفانه در منابع اسلامي هيچ گونه خبري در اين خصوص و موارد مشابه آن وجود ندارد و اگر هم باشد بسيار كوتاه از كنار آن گذشته اند زيرا چنانكه گفتيم بيشتر اين حملات از سوي غازيان داوطلب انجام مي شد كه به دستگاه خلافت وابسته نبودند. از اين رو بيشتر مورخان مسلمان چيزي درباره اين قهرماني ها و فتوحات اسلامي نمي دانستند. بيشتر اطلاعات ما درباره اين غزوات از منابع اروپايي بدست آمده است. درباره اين حماسه بزرگ مختصرا مي توان گفت كه مجاهدان داوطلب بعد از رايزني بين خود تصميم گرفتند كه به شهر رم حمله كنند. اين تصميم را با حاكم جزيره سيسيل «فضل بن جعفر همداني» درميان گذاشتند و او هم اين موضوع را به امير اغلبي «ابوالعباس محمد بن اغلب» اطلاع داد و او هم از اين تصميم مجاهدين شگفت زده و مسرور شد و با ارسال تجهيزات جنگي و مواد غذايي و نيرو به مجاهدين ياري رساند. اين لشكر در سال 231 هـ. ق به سواحل ايتاليا رسيد. آنها به مصب رودخانه تفيري رسيدند كه شهر رم در مسير آن قرار داشت. در آن زمان ديوارهاي شهر رم همه شهر را در بر نمي‌گرفت بلكه محله مذهبي شهر كه دو كليساي مشهور پطرس و پولس و تعداد زيادي از معابد و ديرها و قبرهاي قديمي در آنجا قرار داشت، آن سوي ديوار شهر بود و هيچ ديواري دور آنها نبود زيرا نصارا عقيده داشتند كه آنجا منطقه مقدسي است و از آسمان حمايت و محافظت مي شود!! اين محله نخستين جايي بود كه مورد حمله مجاهدين قرار گرفت و گنجها و ذخائر غير قابل وصف آن به غنيمت آنها درآمد. در ادامه شهر را محاصره كردند و چيزي نمانده بود كه رم سقوط كند، لذا پاپ سرجيوس دوم پاپ وقت مسيحيت، بر آن شد كه براي نجات شهر حمله اي همه جانبه بر ضد مسلمانان ترتيب دهد. بنابراين از پادشاهان و امراي اروپا درخواست كمك كرد. لويي دوم امپراطور وقت فرانسه، ‌سپاه بزرگي را براي نجات رم و كليساهاي آن فرستاد. از سوي ديگر به علت بروز اختلاف نظر بين فرماندهان سپاه مسلمانان، ‌دست از محاصره برداشته و با غنائم و اسيران فراوان به سيسيل بازگشتند.

اين تلاش جسورانه مجاهدين مسلمان ضعف دفاعي شهر رم را كه روزگاري پايتخت جهان باستان و مركز جهاني مسيحيت مي بوده را آشكار كرد. از اين رو مسلمانان تصميم گرفتند در اولين فرصت بار ديگر به آن حمله كنند. اين فرصت در سال 256 هـ. ق دست داد. در آن زمان امير بني اغلب، محمدبن احمدبن اغلب بود كه يك سال قبل از آن در سال 255 هـ.ق جزيره مالت را فتح كرده بود. اين پيروزي او را تشويق كرد كه رم را هم فتح كند. با حمايت كامل و همه جانبه اين امير، ناوگانهاي مجاهدين و ناوگانهاي اغلبيان متفقاً از همان مسير قبلي به سمت رم حركت كردند. وقتي كه به مصب رود تفيري رسيدند، پاپ لئون چهارم كه با خبر شده بود به سرعت از ناوگانهاي دريايي جنوا و ناپولي خواست كه جلوي پيشروي مسلمانها را بگيرند. لذا دو سپاه در آبهاي بندر اوسيتا با يكديگر درگير شدند. جنگ بسيار شديد بود. اگر وزش بادهاي دريايي به سمت اوسيتا آغاز نمي شد، نزديك بود كه مسلمانان ناوگان مسيحيان را نابود كنند ولي وزش بادهاي دريايي باعث توقف جنگ شد. 

عليرغم خسارتهاي زيادي كه در اثر طوفان به ناوگانهاي مسلمانان وارد شد ولي اين حادثه خللي در اراده آنها براي تصرف رم ايجاد نكرد. از اين رو با تمام توان رم را به محاصره خود در آوردند و نزديك بود كه شهر سقوط كند. پاپ لئون چهارم در اثناي درگيريها از غصه دق كرد و مرد. جانشين وي پاپ يوحناي هشتم تسليم شرايط مسلمانان شد. او پذيرفت كه سالانه 25 هزار مثقال نقره به مسلمانان جزيه بدهد. اين امر براي همه مسيحيان جهان و بخصوص ملل اروپا بسيار گران مي باشد. و اين حقيقت را قبول نمي كنند. آخر چطور ممكن است كه پاپ به مسلمانان جزيه داده باشد؟! ولي اين موضوع يك حقيقت تاريخي است كه ترديدي در آن نيست. اين واقعيتي است كه خود دشمنان اسلام در كتابهاي خود نوشته اند. عليرغم اينكه نشان دهنده خواري و ذلت و اندوه آنها است. همچنين اين حادثه، ‌سندي براي عزت و سربلندي و شجاعت و قهرماني مسلمانان در قرون گذشته مي باشد. مسلمانان اكنون نياز دارند كه اين حادثه و امثال آنرا بيشتر بدانند و مطالعه كنند و از آن در جهت تحقق اهداف خود سود جويند.

مترجم: ابويحيي
مصدر: سايت نوار اسلام
IslamTape.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن سعيد بن جبير، قال: «إن الخشية أن تخشى الله تعالى حتى تحول خشيتك بينك وبين معصيتك، فتلك الخشية، والذكر طاعة الله، فمن أطاع الله فقد ذكره، ومن لم يطعه فليس بذاكر، وإن أكثر التسبيح وقراءة القرآن». "حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني. سعید بن جبیر رحمه الله می فرماید: «خشیت آنست که از خدا آنگونه بترسی تا آنکه بین تو و گناهت فاصله بیندازد، و ذکر خدا اطاعت کردن اوست، پس هرکس خدا را اطاعت کند او را یاد کرده است، و هرکس او را اطاعت نکند او ذاکر نیست هرچند که زیاد تسبیح گوید و قرآن قرائت کند».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 2860
دیروز : 16576
بازدید کل: 10475331

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010