Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 23

----

19/04/1446

----

2 آبان 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: 
" أنا وكافل اليتيم في الجنة هكذا. وأشار بالسبابة والوسطى وفرج بينهما شيئا " (صحيح بخاري)، يعنى: "من و كافل يتيم در بهشت مانند اين خواهيم بود"، سپس اشاره كرد به دو انگشت وسط و انگشت اشاره و بين آنها فاصله انداخت.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اسلام معاصر>اشخاص>ابونجمی، شیخ عبدالرزاق

شماره مقاله : 1724              تعداد مشاهده : 764             تاریخ افزودن مقاله : 14/3/1389

شيخ عبدالرزاق ابونجمي مفتي اهل سنت شهرستان خنج

شيخ عبدالرزاق بن علي‌نقي ابونجمي از علماي برجسته خطه جنوب فارس در سال 1306 ﻫ.ش در شهر خنج ديده به جهان گشود. در شش سالگي از نعمت پدر محروم شده و در جوار مادر پرورش يافت. در سن 12 سالگي بدليل علاقه وافر به تحصيل علم در محضر عالم توانا ملامحمدطيب حنيفي در فيشور كسب فيض نمود. بعدها با حمايت شخصي متفكر و نيك انديش به نام حاج محمدطيب خنجي كه ساكن بحرين بود به آن كشور عزيمت نمود. ايشان مسير شهر خنج تا گاوبندي را پياده طي كرده و با كشتي‌هاي بادباني آنروزي، به مدت سه روز به كشور مذكور رسيد. به مدت دوسال در آن كشور به فراگيري علوم پايه و زبان عربي پرداخت. در سن 22 سالگي جهت ادامه تحصيل و تكميل علوم ديني به مكه مكرمه مشرف گرديد. در آن زمان دانشگاه‌هاي كنوني مكه و مدينه وجود نداشت و در مكه فقط يك مدرسه (مدرسه صولتيه) داير بود كه بيشتر مباحثات و كلاسها در حرم تشكيل مي‌گرديد.

شيخ به مدت شش سال نزد اساتيد فرهيخته آنزمان تحصيلات علوم ديني را تكميل نمود. در اين مدت به علت نبودن برق در شهر مكه به كمك نورفانوس به فراگيري مسايل شرعي و حفظ قرآن پرداخت.

بعد از تكميل مدارج علمي به مدت 6 سال در حرم مكي به تدريس علوم مختلف از جمله علوم صرف ، نحو، فقه، حديث و تفسير پرداخت. قابل توجه است كه شيخ با وجود مرخصي‌هاي تابستاني در اين 14سال به شهر خود بازنگشت و سعي نمود پايه‌هاي علمي خود را تقويت نمايد.

بالاخره پس از 14 سال دوري از وطن (به لحاظ قول خدمتگزاري به مردم منطقه به حاج محمدطيب خنجي داده بودند) به زادگاهش برگشت و به نشر اندوخته‌ها و آموخته‌هاي خويش پرداخت.

اقدامات و فعاليت‌هاي شيخ تنها محدود به تبليغ انديشه‌هاي اسلامي در قالب كلاسهاي درس نبود، بلكه اقدام گسترده‌اي نسبت به ساخت مساجد نمود. از توصيه‌هاي مهم ايشان به طلاب و محققان علوم ديني اين بود كه براي رسيدن به كمال علمي بايد تمام عمر در جستجوي علم بود و اين مهم را به 6 يا 7 سال محدود نساخت.

در سالهاي بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، شيخ عامل وحدت بين مردم منطقه جنوب و لارستان بود كه با ايجاد مودت و أخوت بين برادران تسنن و تشيع، غده تفرقه و اختلاف را ريشه‌كن مي‌كرد. ايشان اخلاص، تعهد، خداشناسي، توسل به ذات احديت، مردم‌داري، انصاف و عدالت را سرلوحه اهداف و مقاصد خود مي‌دانستند و هميشه در فرمايشاتشان به مردم متذكر مي‌شدند.

در اين مسير با سادات بزرگوار لارستان مخصوصاً جناب آيت‌الله سيدعبدالعلي آيت‌اللهي و جناب سيدمجتبي موسوي لاري وفقهما الله ارتباط مستمر داشتند.

مايه بسي مباهات است كه رسالت گسترش اعتقادات و فرهنگ عميق اسلامي در خانواده ايشان متوقف نشد و توفيق تحصيل و ادامه راه تبليغ دين به فرزندان ايشان عنايت شده و راه تبليغ و خدمت به دين به وسيله‌ي دو فرزند (شيخ عبدالصمد و دكتر شيخ محمدعارف) ادامه دارد.

پس از وفات امام جمعه محترم شهر خنج، جناب حاج عبدالله شريعتي رحمه‌الله با ارشادات و موافقت تشكل ائمه جمعه اهل سنت فارس و مراجع ديني و سياسي نظام جمهوري اسلامي ايران، شيخ عبدالصمد ابونجمي فرزند ارشد شيخ، مسئوليت خطير امام جمعه اين شهر و ارشاد مردم را به عهده گرفت.

جالب است كه شيخ با توجه به كهولت سن و بيماري تا چند روز قبل از وفات دست از مطالعه و تحقيق برنداشته و در دو روز بستري در بيمارستان نيز از ارشاد و توصيه‌هاي ديني دريغ نورزيد.

ايشان پس از اداي نماز مغرب در شامگاه يكشنبه مورخه‌ي 15/9/88 مطابق با 18 /12/1430 هجري قمري دعوت حق را لبيك نموده و دارفاني را وداع نمود.

((اللهم أغفرله و ارحمه و اجعل الجنة مأواه))

به نقل از سایت: تابش



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از صله بن زخر عبسي روايت است: هرگاه پيش علي نام ابوبكر برده مي‌شد، مي‌گفت: از سبقت گيرنده حرف مي‌زنيد و ‌ياد مي‌كنيد، سوگند به ‌آن كه جانم در دست اوست در هيچ امر خيري پيشي نگرفتيم مگر اين كه مي‌ديديم ابوبكر از ما پيشي گرفته‌ است.(طبراني في الاوسط 7/2507.)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1128
دیروز : 2958
بازدید کل: 8546174

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010