Untitled Document
 
 
 
  2025 Aug 18

----

23/02/1447

----

27 مرداد 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود: "من فارق الروح الجسد و هو بري من ثلاث دخل الجنة : من الکبر و الغلول والدين" (روايت ابن ماجة : 1956)
«کسي که روح از جسدش در حالي جدا شود که از سه چيز بري باشد، داخل بهشت مي‌شود : از کبر و خيانت در غنيمت و قرض».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>عبدالله بن رواحه > سریه وی به سوی یسیر بن رِزام یهودی

شماره مقاله : 3434              تعداد مشاهده : 328             تاریخ افزودن مقاله : 14/6/1389

سریه عبدالله بن رواحه رضی الله عنه به سوی یسیر بن رِزام یهودی


در شوال سال ششم هجری پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم اطلاع یافت كه امیر یهودیان خیبر، یسیر بن رزام، در تلاش است تا یهودیان شمال و همچنین مشركان و طوایف غطفان را متحد سازد و به مدینه حمله نماید. لذا پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم عبدالله بن رواحه رضی الله عنه را به سركردگی سی سواره نظام كه عبدالله بن انیس رضی الله عنه نیز در میان آنان بود به خیبر فرستاد. آنها نزد یسیر رفتند و گفتند: ما را پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم دنبال تو فرستاده است و می‌خواهد تو را امیر خیبر بنماید. او پذیرفت و با سی نفر از قومش به اتفاق عبدالله رضی الله عنه و همراهانش راهی مدینه شد؛ بدین صورت كه دو نفر بر یك مركب سوار شدند. یك یهودی و یك مسلمان و یسیر پشت سر عبدالله بن انیس رضی الله عنه  سوار بود. در مسیر راه یسیر از رفتن نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم پشیمان گردید. بنابراین، دست به شمشیر عبدالله بن انیس رضی الله عنه برد، اما عبدالله رضی الله عنه متوجه این موضوع گردید و فوراً شمشیر را به دست گرفت و ضربه‌ای به پای او زد و آن را شكست. یسیر با عصای سركجی كه داشت، ضربه محكمی بر سر عبدالله رضی الله عنه زد و سرش را زخمی كرد. بدین ترتیب هر یك از مسلمانان به فرد یهودی ای كه با او سوار بود، حمله كردند و آنها را كشتند. و از بین آنها، یک نفر که فرار نمود، جان سالم بدر برد.
هنگامی كه مسلمانان نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم بازگشتند، آن حضرت صلی الله علیه و سلم بر زخم عبدالله بن انیس رضی الله عنه آب دهان انداخت كه بر اثر آن بهبود یافت.[1]
 
درسها و فوائد این سریه
1- پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم در این صدد بود که با مذاكره، به قتل و خونریزی با یهودیان خاتمه دهد، اما از آنجا كه دلهای یهود، همواره مملو از كینه‌توزی علیهم السلام و مسلمانان است، آنها با اقدامات نابخردانه خود، مسیر مذاكرات را به قتل و خونریزی تبدیل نمودند و نقشه‌ای كشیدند كه سرانجام خود قربانی آن شدند.
2- سال ششم هجری سالی پر عملیات بود؛ به گونه‌ای كه در تمامی ماه‌های این سال، یك یا چند سریه برای سركوبی دشمن و یا متلاشی نمودن گردهم‌آیی آنها و یا ترور سران كفر، اعزام می‌گردید و شعار مسلمانان این بود: ما به جنگ آنها می‌رویم و آنان هرگز به جنگ ما نخواهند آمد.
بدین صورت حزب خدا پیروزمندانه در حالی كه نام خدا و پرچم دین خدا را در دست داشت و حامل ارزشهای جاودانه و بلندی بود، پیش می‌رفت و با هر طاغوتی كه مانع پیشروی او می‌گردید، به مبارزه می‌پرداخت. بنابراین، تمامی اعمال آنان برای کسب رضایت پروردگار انجام می‌گرفت و آنان از نظر فكری، نظامی، سیاسی، اخلاقی و دینی به مرحله والایی رسیده بودند.[2]


[1]- السیرة النبویه فی ضوء المصادر الاصلیه، ص 477.
[2]- التربیة القیادیه، ج 4، ص 189-192.



برگرفته از:
الگوی هدایت (تحلیل وقایع زندگی پیامبر اکرم)، جلد دوم، مؤلف : علی محمّد صلّابی، مترجم: هیئت علمی انتشارات حرمین.
 
مصدر:
سایت دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

علما گفته‌اند: از ياران رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم ، هيچ خانواده‌اي نيست كه چهار نسل آن، اسلام آورده و به شرافت هم‌صحبتي با رسول‌اكرم صلی الله علیه و سلم  نايل شده باشند، مگر خانواده‌ي ابوبكر كه عبارتند از عبدالله‌ بن زبير (نوه‌ي ابوبكر)، مادر عبدالله‌ بن‌ زبير يعني اسماء بنت ابي‌بكر و خود ابوبكر و پدرش ابوقحافه رضی الله عنه . اين چهار نسل و هم‌چنين محمد بن عبدالرحمن ‌بن ‌ابي‌بكر ‌بن ‌ابي‌قحافه رضی الله عنه ، همگي از ياران و اصحاب رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  هستند. ( ابوبكر الصديق، از محمد رشيد رضا، ص7)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 9517
دیروز : 8555
بازدید کل: 11857158

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010