Untitled Document
 
 
 
  2025 May 01

----

03/11/1446

----

11 ارديبهشت 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلی الله عليه وسلم فرمود:

«لَا تَذْهَبُ الدُّنْيَا حَتَّى يَمْلِكَ الْعَرَبَ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي يُوَاطِئُ اسْمُهُ اسْمِي وَاسْمُ أَبِيهِ اسْمُ أَبِي يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطًا وَعَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْمًا وَجَوْرًا» سنن أبي داود 4 / 306 (4282)
«دنيا به پايان نمي‌رسد تا اينکه مردي از اهل بيتم که هم اسم من و اسم پدرش هم اسم پدر من است حکومت عرب را بدست گيرد و زمين را همانگونه كه پر از ظلم و ستم شده پر از عدل و داد مي كند.».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>عاشورا > آيا از ائمه دليلي براي روزه روز عاشورا وارد شده است؟

شماره مقاله : 8429              تعداد مشاهده : 592             تاریخ افزودن مقاله : 21/9/1389

س: آيا از ائمه دليلي براي روزه روز عاشورا وارد شده است؟[1]
ج: از ابي عبدالله از پدرش از علي  علیه السلام  که فرمود: عاشورا روزه بگيريد (و آن) نهم و دهم مي باشد که گناهان يکسال بخشيده[2] مي شود» (تهذيب الأحکام: 4/299, الاستبصار: 2/143).
از ابو الحسن علیه السلام روايت شده است که فرمود: «رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم روز عاشورا روزه بود» (تهذيب الأحکام: 4/29).
و امام جعفر از پدرش روايت مي کند: «روزه روز عاشورا کفاره [گناهان] يکسال است» (تهذيب الأحکام: 4/300).
و از امام صادق /: «کسي که روز عاشورا روزه بگيرد همانا آن [روزه] صاحبش را از هر بدي حفظ مي کند» (وسائل الشيعة: 7/347).
و از پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم آمده است که فرمود: «بهترين نماز بعد از نمازهاي واحب, نماز در ژرفاي شب است و بهترين روزه بعد از ماه رمضان, روزه در ماه خداوند است که محرم گفته مي شود» (جامع الأحاديث الشيعة: 9/474).
و از حضرت علي  علیه السلام : «روز عاشورا نهم و دهم را احتياطا روزه بگيريد که آن کفاره يک سال قبل آن است و اگر کسي آنرا نمي دانست و چيزي خورد [در ادامه] روزه خود را کامل کند» (مستدرک الوسائل: 1/549).
از ابن عباس ب: «اگر هلال ماه محرم را ديديد [روزها را] بشماريد و به نهم که رسيديد روزه باشيد [راوي:] گفتم: اين همان است که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم روزه مي گرفت؟ گفت: بله» (اقبال الأعمال: صفحه 554, وسائل الشيعه: 7/347).
و رضي الدين ابوالقاسم علي بن موسي بن جعفر بن طاوس روايت مي کند: «اخبار بسياري در ترغيب به روزه آن [روز] وارد شده است» (اقبال الأعمال: صفحه 558).
و نوري طبرسي از جعفر بن محمد روايت مي‌کند که او همانا فرمود: «سفينه [نوح] روز عاشورا بر کوه جودي مستقر شد از اين رو انس و جن آنرا روزه بگيرند و آن روزي است که خداوند توبه ي آدم  علیه السلام  را پذيرفت» (مستدرک الوسائل: 1/594).


[1] - در روز تاسوعا و عاشورا که از تسع و عشر به معني نه و ده مي باشند, روزه مستحبي وجود داشت ولي بعدها به علت اينکه خواستند مراسم عزاداري را به شکلي عامتر برگزار کنند از روزه گرفتن در اين روزها منع کردند؛ قسمتي از اسناد آن اينجا ذکر شده است. (مترجم).
[2] - مواردي از اين قبيل که باعث بخشش گناهان مي باشد فقط شامل گناهاني است که فرد آنها را ناخواسته انجام داده است و گناهي که به عمد انجام شود راهي جز توبه در اين دنيا ندارد.

از کتابچه:
جوابهاي نوراني در مورد عاشورای حسيني، جمع آوري کننده: موالي غيور (محرم سال 1424هـ)
 
مصدر:
IslamWebPedia.Com
دائرة المعارف شبکه اسلامی



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن عبد الرحمن بن عبد الله بن مسعود، عن أبيه، قال: أتاه رجل فقال: يا أبا عبد الرحمن علمني كلمات جوامع نوافع. فقال: «أعبد الله ولا تشرك به شيئاً، وزل مع القرآن حيث زال، ومن جاءك بالحق فاقبل منه وإن كان بعيداً بغيضاً، ومن جاءك بالباطل فاردد عليه وإن كان حبيباً قريباً». مردی نزد عبدالله بن مسعود آمد و گفت: کلمات مختصر و مفیدی را به من یاد بده، فرمود: «الله را عبادت کن و برای او شریک قرار مده، و همواره عمر خود را با قرآن سپری کن، و هرکس که با حق نزد تو آمد از وی بپذیر هرچند که غریب و دشمن باشد، و هرکس که با باطل نزد تو آمد آنرا نپذیر هرچند که دوست نزدیک باشد». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1941
دیروز : 1823
بازدید کل: 10457836

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010