Untitled Document
 
 
 
  2025 May 01

----

03/11/1446

----

11 ارديبهشت 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

علي رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم دست حسن و حسين رضي الله عنهما را گرفت و فرمود: (من أحبّني و أحبّ هذين و أباهما و أمّهما كان معي في درجتي يوم القيامة) يعني: «هر كس مرا و اين دو را و پدر و مادرشان را دوست بدارد، روز قيامت همراه من خواهد بود». ترمذي رحمه‌الله بدين‌ شكل روايت كرده كه در بهشت، با من خواهد بود.
  روايت احمد؛ ترمذي، اين حديث را روايت كرده و آن را حديثي غريب دانسته است. مسند احمد (1/77)؛ سند ترمذي، شماره‌ي 3734؛ سير أعلام النبلاء (3/254).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فرهنگ و تمدن>آداب و رسوم>والنتاین > حکم جشن روز والنتاین

شماره مقاله : 8582              تعداد مشاهده : 779             تاریخ افزودن مقاله : 30/10/1389

حكم جشن روز عيد دوستي ‏
شماره فتوى 1218 


الحمدلله، 
ادله ي صريحي از قرآن، سنت، اجماع سلف امت بيانگر اين است كه اعياد اسلامي ‌فقط دوتاست، عيد فطر و عيد قربان -لذا هر عيدي غير از اين دو، برابر است كه متعلق به شخص يا گروه مي باشد يا تازه به وجود آمده باشد، يا معنا و مفهوم عيد را داشته باشد، از اعياد بدعت است كه عيد گرفتن، اعتراف به آن، اظهار خوشحالي به مناسبت آن و همكاري در آن به هيچ عنوان براي فرد مسلمان جايز نيست، چون اين كار تجاوز از حدود الهي است و فرد متجاوز ازحدود الهي بر خود ظلم كرده است.
اگر (كسي خود را) به يكي از اين اعياد تازه به وجود آمده‌ي كفار نسبت دهد مرتكب گناه روي گناه شده است، چون مشابهت و نوعي موالات با آن‌هاست، در حالي كه الله تعالي مؤمنان را از مشابهت و دوستي با آنان و موالات‌شان در كتاب خود منع فرموده است و از پيامبر صلي الله عليه وسلم ثابت است كه فرمودند: « مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُمْ»: (كسي كه خود را شبيه به قومي كند او از آن‌هاست).
عيد دوستي نيز از جنس همين اعياد است، چرا كه از اعياد بت‌پرستان نصراني است، لذا براي مسلماني كه به الله و روز آخرت ايمان دارد، روا نيست كه اين روزها را عيد بگيرد يا عيد بداند و يا تبريك بگويد.
بلكه ترك عيد گرفتن و پرهيز از آن واجب است تا فرمان الله و رسول را اجابت كرده باشد، علاوه بر اين از اسباب نارضايتي الله و عذاب الهي خود را نجات داده است.
به همين صورت بر فرد مسلمان همكاري در چنين عيدي و يا ديگر اعياد كفار حرام است، هر نوع همكاري اعم از خوردن، نوشيدن، خريد، فروش، يا ساختن چيزي، يا هديه دادن، يا كارت تبريك فرستادن، يا اعلان و... حرام است؛ چرا كه اين همكاري بر گناه است و دشمني و نافرماني از الله و رسول صلي الله عليه وسلم است.
الله تعالي مي‌فرمايد: « وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلا تَعَاوَنُوا عَلَى الإثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ»
 (در راه نيكي و تقوا با هم هم‌كاري كنيد و در راه گناه و تعدي همكاري ننماييد، و از مخالفت با فرمان الله بپرهيزيدكه مجازات الله سخت است). «مائده/2»
لذا بر مسلمان واجب است كه درهمه حال به قرآن و سنت عمل كند، به ويژه در دوران فتنه و كثرت فساد، بايد هوشيار باشد و از وقوع در انحرافات غضب‌شدگان، گمراهان و افراد فاسقي كه اميد عفو از الله ندارند و به اسلام توجهي نمي كنند، برحذر باشد. لذا مسلمان بايد براي ثبات و طلب هدايت به الله پناه ببرد، چون غير از الله هدايتگر ديگري كه قلب‌ها را ثبات و پايداري بخشد، نيست.

 و الله ولي التوفيق و صلي الله علي نبينا محمد و آله و صحبه و سلم
انجمن دايم پژوهشهاي علمي و افتا، ش(21203)تاريخ(22/11/1420)
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال إبراهيم بن أدهم رحمه الله : «الزهد ثلاثة أصناف : فزهد فرض ، وزهد فضل ، وزهد سلامة ؛ فأما الزهد الفرض فالزهد في الحرام، والزهد الفضل الزهد في الحلال، والزهد السلامة الزهد في الشبهات». "جامع العلوم والحكم " (ص : 310). ابراهیم بن ادهم رحمه الله فرمودند: «زُهد سه نوع است: زهدی که فرض است، و زهدی که فضل است، و زهدی که مایه سلامت است؛ زهد فرض یعنی دوری از حرام، و زهد فضل یعنی بی رغبتی نسبت به حلال، و زهد سلامت یعنی پرهیز از شبهات».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1245
دیروز : 1823
بازدید کل: 10457140

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010