Untitled Document
 
 
 
  2025 Jul 04

----

08/01/1447

----

13 تير 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

در صحیحین از حدیث عبدالله بن مسعود رضی الله عنه چنین آمده است. «قلت: يا رسول الله، أي الذنب أعظم؟ قال: أن تجعل لله نداً وهو خلقك».
«گفتم ای پیامبر خدا، چه گناهی بزرگترین گناه است؟ فرمودند: اینکه برای خداوند شریک قرار دهی در حالی که او تو را آفریده است».

 متفق علیه، صحیح بخاری (7082) و صحیح مسلم (86).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>مفاهيم قرآني و حديثي>ضنک

شماره مقاله : 8992              تعداد مشاهده : 647             تاریخ افزودن مقاله : 28/12/1389

خداوند در اين آيه ميفرمايد: " وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى " (طه : 124)، يعنى: "و هر كس‌ از ذكر من‌ روبگرداند درحقيقت‌، زندگي‌ تنگ‌ و سختي‌ خواهد داشت‌ و روز قيامت‌ او را نابينا محشور مي‌كنيم" (يعني‌: او را درحالي‌ حشر مي‌كنيم‌ كه‌ بينايي‌ چشمانش‌ از وي‌ سلب‌ شده‌ است‌. به‌قولي‌: مراد نابينايي‌ وي‌ از ديدن‌ حجت‌، يعني‌ نابينايي‌ قلب‌ است‌.
و با كلمه "انّ" تاكيد فرموده است كه هر كسى از دستورات خداوند و قرآن و سنت دورى كند جزايش در اين دنيا و آخرت زندگى "ضنك" يعنى تنگ و دشوار خواهد بود.
ابن كثير در تفسير اين آيه ميگويد: "كسى كه مخالفت فرمان خداوند و پيامبرش كند و آنرا به فراموشى بسپارد و هدايت را از كسى ديگر بطلبد، خداوند زندگى سختى را نصيبش ميكند و ديگر هيچ اطمئنان و آرامش و انشراح قلبى برايش باقى نميماند، بلكه بعلت گمراهيش قلبش تنگ ميشود هر چند از لحاظ ظاهر داراى نعمت باشد و هر چه بخواهد از لحاظ خوراك و پوشاك و مسكن نصيبش شود، و اگر قلبش به يقين و هدايت بر نگردد باز هم زندگيش در شك و ترديد و گمراهى و دلتنگى سپرى خواهد شد."
و معانى ديگرى كه علماء و مفسرين در معناى كلمه "ضنك" بكار برده اند عبارتند از: "سختى، بدبختى، رزق و روزى خبيث، عمل بد، خستگى همراه با همّ و غمّ، فشار قبر تا جايى كه دنده هايش را درهم كوبد." 
خداوند متعال در سوره انفطار ميفرمايد: " إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ (13) وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِي جَحِيمٍ (14)"
يعنى: "بي‌گمان‌ نيكوكاران در نعمت‌اند و بي‌گمان‌ فُجّار در دوزخند"
و اين زندگى "جحيم" هم در دنيا نصيبش ميشوند همانند زندگى "ضنك" كه بيان شد، و هم در آخرت در عذاب الهى دچار خواهد شد.
پس كسى كه از قرآن و سنت پيامبر صلى الله عليه و سلم دورى كند در دنيا و آخرت زندگى تنگ و دشوارى نصيبش خواهد شد.
و از طرفى ديگر كسى كه مطيع امر خداوند و پيامبرش شود، زندگى سعادتمندى در دنيا و آخرت نصيبش خواهد شد هر چند اگر زاد دنيويش اندك باشد.
لذا بعضى از علماء سلف ميگفتند: "اگر پادشاهان و فرزندانشان ميدانستند كه ما در چه لذت و نعيمى زندگى ميكنيم، با شمشيرشان با ما به مبارزه برميخاستند"، و در واقع منظور اين علماء نعيم و سعادتمندى و انشراح قلبشان بود كه بعلت اطاعت از اوامر خداوند نصيبشان شده بود، خداوند در قرآن ميفرمايد: "مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ" (النحل/ 97)، يعى: "هر كس‌ از مرد يا زن‌ كه‌ كار نيك‌ كند و او مؤمن‌ باشد بي‌گمان‌ به‌ زندگي‌ پاك‌ و پسنديده‌اي‌ زنده‌اش‌ مي‌داريم‌ و مسلما به‌ آنان‌ بر حسب‌ نيكوترين‌ آنچه‌ مي‌كردند، پاداش‌ مي‌دهيم‌".

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن رضی الله عنه  شب‌ها را به قیام و عبادت الله سبحانه و تعالی  سپری می‌کرد. وی، ابتدای شب را به عبادت می‌پرداخت و برادرش حسین رضی الله عنه  بخش پایانی شب، بر می‌خاست و عبادت می‌نمود.[ الزهد از ابن ‌حنبل، ص171؛ رهبان الليل از عفاني (1/403)]

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 8042
دیروز : 38723
بازدید کل: 11302290

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010